In de marketingmix is er één middel die soms over het hoofd wordt gezien: promotieartikelen. Maar wist je dat deze schijnbaar simpele items een indrukwekkend rendement kunnen opleveren? We delen graag onze korte visie hierover.

Wat zijn promotieartikelen?

Promotieartikelen zijn niet zomaar ‘gratis spulletjes’. Het zijn zorgvuldig geselecteerde artikelen die je bedrijfsboodschap dragen. Van milieuvriendelijke draagtassen tot hoogwaardige gadgets, de keuze is enorm.

Waarom zijn ze effectief?

Continue exposure

Met een goed gekozen promotieartikel, vergroot je de kans dat mensen jouw merk onthouden. Ze zien het immers elke dag.

Duurzame katoenen draagtassen.
Promotieartikelen: happy soaps.

Emotionele connectie

Een nuttig of leuk item roept positieve emoties op. Hierdoor ontstaat er een sterker band tussen jouw merk en de doelgroep.

Duurzaam bereik

In tegenstelling tot een advertentie, die vluchtig is, hebben promotieartikelen een lange levensduur. Dit zorgt voor een duurzame impact.

Hoe kies je het juiste promotieartikel?

Doelgroep analyse

Een grondige doelgroepanalyse is cruciaal. Wat spreekt jouw doelgroep aan? Welk item zouden ze daadwerkelijk gebruiken?

Kwaliteit

Kies voor kwaliteit. Een slecht gemaakt product zal je merk geen goed doen. Zie het als een investering in je merkreputatie.

Conclusie

Promotieartikelen zijn meer dan alleen een leuke extra; ze zijn een strategisch onderdeel van je marketingmix. Kies zorgvuldig, plan strategisch en je zult versteld staan van het effect.

Timing en distributie

Denk strategisch na over wanneer en hoe je de artikelen gaat verspreiden. Tijdens een evenement? Of misschien als eindejaarsgeschenk?

Attentives webshop met promotieartikelen en relatiegeschenken.

Inspiratie én handige informatie.

Dát wil je toch niet missen?

Één keer per maand sturen wij je een nieuwsbrief. Laat je inspireren met interessante informatie, leuke en nieuwe artikelen, trends, branche informatie, productmedia, handige weetjes, succesverhalen, kortingsacties en meer.

Abonneer en doe je voordeel ermee!