Relatiegeschenken aftrekbaar

Relatiegeschenken zijn een manier om je zakenrelaties te waarderen en de band met hen te versterken. Maar zijn relatiegeschenken ook fiscaal aftrekbaar?

Btw-aftrek

De btw op relatiegeschenken is in principe niet aftrekbaar. Er geldt echter een drempelbedrag van € 227 (exclusief btw) per relatie per jaar. Als de totale kosten van een relatiegeschenk per relatie per jaar niet meer dan € 227 bedragen, dan is de btw volledig aftrekbaar.

Inkomstenbelasting

De kosten van een relatiegeschenk zijn in principe voor 50% aftrekbaar als beroepskosten. Dit betekent dat je de helft van de kosten kunt verminderen van je winst.

Tips voor fiscaal interessante relatiegeschenken

Om te zorgen dat je relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar zijn, is het belangrijk om de volgende tips te volgen:

  • Houd de kosten per relatie per jaar onder de € 227 (exclusief btw).
  • Kies voor een relatiegeschenk dat zakelijk relevant is.
  • Houd een goede administratie bij van je relatiegeschenken.

Conclusie

Relatiegeschenken zijn in principe fiscaal aftrekbaar, mits de kosten per relatie per jaar niet meer dan € 227 bedragen. Door de tips van de belastingdienst te volgen, kun je ervoor zorgen dat je relatiegeschenken ook fiscaal interessant zijn.

Attentives

Attentives® levert een breed aanbod aan relatiegeschenken, van kleine attenties tot grote geschenken. Attentives biedt ook een aantal tips voor het vinden van fiscaal interessante relatiegeschenken.

Disclaimer: Attentives is geen belastingexpert en heeft een samenvatting gemaakt van fiscale regels om klanten in een kort bericht te informeren over de mogelijkheden. Raadpleeg voor advies op maat altijd je eigen boekhouder en/of belastingadviseur. Kijk voor meer informatie op de bronpagina’s van de belastingdienst.

Bronnen